Podijeli objavu

U nedjelju navečer, nešto iza 21 sat izbio je šumski požar na predjelu Skrivanjuša između mjesta Zavala i Ivan Dolaca na otoku Hvaru.

Požar se širio velikom brzinom po području obraslom borovom šumom i makijom, a na istom ima i nešto uglavnom zapuštenih vinograda, tako da je u konačnici opožarena površina nešto veća od 20 hektara.

– Neposredno nakon izbijanja požara vatrogasci DVD-a Jelsa izašli su na mjesto događaja i pristupili gašenju vatre, da bi nam se u nastavku pridružile kolege iz Starog Grada i Hvara.

U intervenciji je sudjelovalo 35 vatrogasaca s ukupno 12 specijalnih vozila, no požar se nošen jakim sjevernim vjetrom širio čas prema moru, čas iznad ceste, što je naravno otežavalo gašenje vatre. Ipak, dali smo sve od sebe i uspjeli ga staviti pod kontrolu u ponedjeljak u 1 sat ujutro – kazao je Roman Radonić, zapovjednik DVD-a Jelsa.

Dakle, hvarski vatrogasci su se s vatrenom stihijom noću i po poprilično nepristupačnom terenu borili čitavih 5 sati, a jedna grupa je radi osiguranja ostala na požarištu i tijekom ponedjeljka, prvenstveno radi sprječavanja eventualnog širenja požara, navodi Slobodna Dalmacija.

Ljudi i njihove obiteljske kuće u ovom požaru nisu bili ugroženi, a na utvrđivanju uzroka i načina izazivanja požara rade djelatnici Policijske postaje Hvar.

Podijeli objavu