Podijeli objavu

U HNK u protekla 24 sata registrovano je novih 5 slučajeva. 4 u Konjicu i 1 u Mostaru. I u Zapadnohercegovačkom kantonu je zabilježen prvi slučaj zaraze virusom COVID 19. 

Prvi slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je u Zapadnohercegovačkom kantonu, a riječ je o 75-godišnjoj ženi iz mjesta Jare pored Širokog Brijega, izvijestio je u utorak Stožer civilne zaštite ZHK.

– Zaražena je starija gospođa koja je u ponedjeljak bila na pregledu u Domu zdravlja u Širokom Brijegu i koja je upućena u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar – izjavio je na konferenciji za novinare u Širokom Brijegu ministar zdravstva rada i socijalne skrbi ZHK Tomislav Pejić.

Istaknuo je kako su dvije osobe iz njezine bliže okoline upućene na testiranje te kako će se pratiti i drugi njezini kontakti.

Pejić je podsjetio kako širokobriješki Dom zdravlja ne vrši testiranje na covid-19.

– U ZHK radimo uzorke koje šaljemo u Mostar i na taj način ćemo rasteretiti SKB Mostar jer ćemo mi raditi uzorkovanje – kazao je Pejić i pozvao građane na “borbu svjesnošću i samodisciplinom” protiv koronavirusa.

Epidemiolog Ivan Vasilj je kazao da je zaražena gospođa bila u kontaktu s nekoliko osoba koje bi mogle biti nulti pacijent.

– Danas se testiraju dvije osobe, vidjet ćemo koji će biti sljedeći koraci, sada je bitno držati se samoizolacije – ustvrdio je Vasilj.

Podijeli objavu