Podijeli objavu

Britanski premijer Boris Johnson pozitivan je na koronavirus, objavljeno je danas iz Downing Streeta te je on sam to potvrdio u videu koji je objavio na Twitteru. Johnson ima blage simptome te će biti u samoizolaciji u premijerskoj rezidenciji.

“Dobio sam blage simptome koronavirusa, temperaturu i kašalj, testirao sam se prema savjetu liječnika te sam pozitivan. U samoizolaciji sam i radim od kuće. U stalnoj sam komunikaciji sa suradnicima u borbi protiv koronavirusa. Želim zahvaliti svima koji su me podržali. Ne brinite, zajedno ćemo pobijediti ovo. Samo ostanite kod kuće i tako pomozite našim divnim liječnicima”, rekao je Johnson u videu te dodao:

“Hvala svima koji rade ono što i ja radim, ostaju kod kuće. To je jedini način da zaustavimo širenje virusa. Ostanite kod kuće i sačuvajte živote”.

POOŠTRENE MJERE

Johnson će, dakle, ostati na čelu vlade i donositi odluke o postupanju tijekom krize izazvane pandemijom koronavirusa. U ponedjeljak je naredio Britancima da ostanu u svojim domovima kako bi se zaustavilo širenje zaraze koronavirusom i uveo ograničenja u svakodnevni život bez presedana u mirnodopskom razdoblju, ističe Telegram.hr.

Ta odluka je došla nakon što se Johnsonova vlada protiv epidemije dugo pokušavala boriti blažim mjerama nego što se primjenjuju u ostatku Europe.

Podijeli objavu