Podijeli objavu

Šok u Maksimiru! Napeta situacija u Dinamu, koja je uslijedila nakon što su igrači i treneri odbili zahtjev za smanjenje plaća, rezultirala je otkazom cijelom stručnom stožeru, ali ne i glavnom treneru

“Odlukom Uprave GNK Dinamo od 26. ožujka 2020., raskinuti su ugovori o suradnji za sljedeće članove stručnog stožera prve momčadi GNK Dinamo: Rene Poms, Nino Bule, Silvije Čavlina, Martin Mayer, Karlo Reinholz, Jasmin Osmanović. Klub će dalje komunicirati putem priopćenja na službenoj web stranici GNK Dinamo“, stoji u priopćenju.

Dakle, Nenad Bjelica nije smijenjen. Teško je drukčije shvatiti ovu odluku nego da se radi o očitom pritisku na Bjelicu da sam ponudi ostavku.

Teško da će to napraviti jer ima ogroman ugovor. To je i vjerojatan razlog zašto mu nisu dali otkaz. Otpremina bi bila jako velika. Prema našim informacijama, u njegovu ugovoru stoji da ima pravo na cijeli iznos do kraja ugovora, a to je oko milijun eura po sezoni plus bonusi. Bjeličin ugovor vrijedi do ljeta 2022.

Igor Jovićević glavni kandidat za novog trenera Dinama

Sredinom veljače pisali smo da se osjeća napetost u Dinamu, odnosno između Bjelice i vrhuške klube, prije svih sportskog direktora Zorana Mamića.

Bjelica je bio izrazito nervozan što se najbolje moglo vidjeti na utakmici s Osijekom i ispadu koji je napravio kada je krajnje degutantno napao suce.

Tada smo zaključili kako je prilično izvjesno da sudačke pogreške nisu glavni razlog Bjeličine nervoze. Sada je to posve jasno. Naše informacije govore da se priprema mjesto za Igora Jovićevića, trenera mlade momčadi Dinama.

Jovićević figurira kao glavni kandidat. Nije isključeno ni da se na klupu vrati Zoran Mamić, ističe Gol.hr. Ta je opcija također moguća, ali manje vjerojatna. Vidjet ćemo kako će reagirati momčad na najnoviji potez Dinamove uprave. Sve govori da bi se sukobi mogli rasplamsati.

 

Podijeli objavu