Podijeli objavu

U Francuskoj je od novog koronavirusa u zadnja 24 sata u bolnici umrlo 319 ljudi čime je ukupno umrlih 2.314, pokazuju podatci objavljeni u subotu na vladinoj mrežnoj stranici, a ministar zdravstva objavio je uvoz milijarde maski iz Kine, ističe Hina.

Po najnovijim podatcima koji govore o 37.575 potvrđenih slučajeva u zemlji, 17.620 pacijenata je smješteno u bolnice (+1.888) od kojih su 4.273 na intenzivnoj njezi, što je novi porast od 486 osoba u samo jednom danu, donosi Hrt.hr

U pokušaju da spriječi širenje virusa, vlasti su najavile da će produljiti mjeru ograničenja kretanja stanovništvu, koja je stupila na snagu 17. ožujka, na dodatnih dva tjedna, do 15. travnja.

Francuska je naručila “više od milijardu” zaštitnih maski, ponajprije iz Kine, kako bi se mogla boriti s epidemijom Covida-19, rekao je u subotu ministar zdravstva Olivier Veran.

– Između Francuske i Kine uspostavljen je čvrst i intenzivan zračni most radi dopreme maski na naš teritorij, rekao je ministar na tiskovnoj konferenciji podsjetivši da Francuskoj treba 40 milijuna maski na tjedan.

Podijeli objavu