Podijeli objavu

Hrvatska je dala potporu zdravstvenim radnicima, policiji, vojsci i svima koji žrtvuju svoje zdravlje za nas. Točno u 20 sati građani su zapljeskali i zapjevali poznatu pjesmu. Pjevalo se, zasigurno u cijeloj zemlji, a naše kamere su snimile atmosferu u nekoliko njih.

– Zasvirajmo svi koji znamo, pokažimo im da nisu sami, i da cijenimo sve što rade za dobrobit svih nas. Pokažimo još jednom kako smo uvijek bili složni kada nam je bilo najteže. Zato u nedjelju s početkom u 20 sati, svi zapjevajmo i zasvirajmo – pisalo je u pozivu koji su građani zdušno prihvatili.

Mnogi su i prije 20 sati otvorili prozore i balkone, a iz nekih se stanova i kuća mogla čuti i glazbena podloga kao poticaj za zajedničku pjesmu.

Gromoglasan pljesak i Moja domovina ponegdje su trajali i petnaestak minuta.
Na taj su način, simbolično, građani zahvalili svim zdravstvenim djelatnicima, Nacionalnom stožeru civilne zaštite, policiji, vojsci, navijačima i svima onima koji se u teškim trenucima žrtvuju za dobrobit svih.

Građani su već nekoliko puta pljeskom dali podršku hitnim službama, civilnoj zaštiti i drugima za hrabrost u borbi protiv koronavirusa i potresa koji je pogodio Zagreb 22. ožujka.

Obrada pjesme privukla je veliku pozornost na dodjeli medijskih nagrada Zlatni Studio.  Ponovno su je izveli neki od naših najpopularnijih glazbenika okupljenih u Band Aidu, piše Hrt.hr.

Pjesmu je izvelo točno 58 izvođača, isto kao i ratne 1991. godine. Uz soliste, neke iz originalnog Band Aida i većinom nova imena, “Moju domovinu” zapjevao je i zbor Mozartine te pjevači “A strane” i “The Voicea”, koji su legendarnoj pjesmi dali novu energiju. U remakeu su sudjelovali i glumica Zrinka Cvitešić, maestro Ivan Repušić i nogometni trener Zlatko Dalić.

MOJA DOMOVINA odjekuje u zagrebačkim Dugavama ❤️ A kako je kod vas bilo? Ovoliko emocija ovoliko podrške našim službama i Stožeru znači samo jedno: POBJEDA 🙌 Pobjeda svih nedaća koje su nas zadesile u zadnje vrijeme! A nakon što izađemo van iz kuća i kada se vratimo na svoja radna mjesta, u školske klupe, pobijedit ćemo i na tom frontu (tu će nam trebati i pametne i brze ekonomske mjere naše Vlade), jer HRVATSKA – tu će naša djeca odrastati!✊🎶🎶❤️ Zasad, samo jedan zadatak ljudi – Ostajemdoma

Gepostet von Jutarnji am Sonntag, 29. März 2020

Lijepe poruke i podrška iz Čakovca! 👏👏👏Hvala Lorena Hatlak za video.

Gepostet von Stjepan Kovač am Sonntag, 29. März 2020

Podijeli objavu