Podijeli objavu

Tigrica u njujorškom zoološkom vrtu, koja je suho kašljala, pozitivna je na novi koronavirus, objavile su američke vlasti u nedjelju.

Četverogodišnja malezijska tigrica Nadia u skupini je lavova i tigrova u Bronx Zoo-u kod kojih se razvio suhi kašalj, objavilo je Društvo za zaštitu divljih životinja koje upravlja zoološkim vrtom.

Prvi slučaj tigra sa Covid-19

Nije poznato kako virus pogađa druge životinjske vrste. Kod velikih je mačaka uočeno smanjenje apetita, no očekuje se da će se sve oporaviti, napisalo je društvo u priopćenju.

IZNENADILO MNOGE: Tigrica u njujorškom zoološkom vrtu pozitivna na koronavirus! Ima suhi kašalj i nije joj do hrane 1

Tigrica je počela pokazivati znakove respiratorne bolesti najvjerojatnije nakon što je bila izložena zaraženom zaposleniku vrta koji nije imao simptoma bolesti, objavilo je u priopćenju američko ministarstvo poljoprivrede (USDA).

Prema ministarstvu to je prvi slučaj da se kod tigra pojavio Covid-19. Zoološki vrt zatvoren je od polovice ožujka a prvi je tigar razvio simptome 27. ožujka. Nema dokaza da životinje mogu zaraziti ljude novim koronavirusom, navodi USDA no ističe ljude koji imaju simptome Covida-19 trebaju ograničiti kontakte s kućnim ljubimcima i drugim životinjama.

Testiranje je pokazalo da je Nadia pozitivna na virus nakon što je počela suho kašljati i očekuje se njezin oporavak. Ukupno je šest tigrova razvilo simptome Covida-19, piše CNN.

Nijedna druga životinja u zoološkom vrtu nema simptome te bolesti, javlja Hina.

Izvor: Net.hr

Podijeli objavu