Podijeli objavu

Cijene goriva pale su i ovaj tjedan pri čemu je benzin u prosjeku jeftiniji za 22 lipe po litri u odnosu na prošli tjedan, a dizel za 28 lipa.

Zbog velike ponude na globalnom tržištu, a male potražnje, kao jedne od posljedica problema s koronavirusom, cijene goriva snižene su i ovaj tjedan.

Tako je portal “cijene goriva” objavio da su benzinska goriva u odnosu na prošli tjedan snižena za 22 lipe po litri, dizelska za 28 lipa, dok je cijena autoplina ostala ista, javlja Hina.

Tifon prodaje Eurosuper 95 po 7,76 kuna, kolika je cijena i na Ininim postajama. Lukoil po litri tog goriva traži lipu više, Petrol dvije lipe više, dok je cijena na Croduxu 7,81 kunu.

Ininino gorivo Eurosuper 95+ stoji 7,86 kuna, a isto gorivo kod Lukoila 8,02 kune. Eurosuper 100 Ina cijeni 8,30 kuna, Petrol dvije lipe više. Kod Tifona i Croduxa to gorivo stoji 8,35 kuna.

Cijene eurodizela startaju od 7,96 kuna po litri, a to je cijena koju nudi Ina. Dvije lipe više traži Lukoil, dok Tifor, Petrol i Crodux litru eurodizela cijene po 7,99 kuna.

Inin Eurodizel+ košta 8,06 kuna, a Tifonov Class eurodiesel 8,13 kuna.

Isto toliko stoji i Q Max eurodiesel Petrol, dok je Eurodizel  Plus Croduxa tek lipu skuplji. Na kraju, Eurodizel + koji prodaje Lukoil košta 8,20 kuna.

Prošli su tjedan domaći naftni stručnjaci Jasminko Umičević i Davor Štern, procijenili da bi cijene  nafte i benzina mogle  eventualno padati još 10-ak posto, a onda će se početi vraćati na normalne razine, no i da to ovisi o rezultatima i tijeku borbe protiv koronavirusa.

I jedan i drugi prognozirali su da će se cijene naftnih prerađevina početi oporavljati tek kada se počne nazirati kraj borbe s virusom.

Cijene nafte na svjetskim su tržištima pale su ovoga  tjedna šesti puta  za redom, jer su zbog širenja koronavirusa u svijetu paralizirani dijelovi gospodarstva, pa je znatno smanjena i potražnja za “crnim zlatom”, donosi Glas Istre.

Podijeli objavu