Podijeli objavu

Stanovnicima Pariza bit će zabranjeno vježbanje na otvorenom veći dio dana u sklopu jačanja mjera izolacije u borbi protiv koronavirusa, objavile su u utorak gradske vlasti i policija.

Objava je došla u vrijeme dok najviši dužnosnici izjavljuju da u Francuskoj još nije vrhunac epidemije covida-19 koji je već odnio 8911 ljudskih života u toj zemlji.

Vježbanje na otvorenom bit će zabranjeno između 10 i 19 sati, a ta mjera stupa na snagu u srijedu, rekli su u zajedničkoj izjavi gradonačelnica Anne Hidalgo i šef policije Didier Lallement.

Vježbanje je jedan od nekoliko prihvaćenih razloga za napuštanje doma za vrijeme karantene u Francuskoj uvedene 17. ožujka. Drugi razlozi uključuju odlazak na posao, kod liječnika te u trgovinu, ističe Hina.

Vlada je već postrožila pravila za vježbanje ograničivši ga na masimalno jedan sat unutar kilometra od kuće, donosi Tportal.hr. Osim toga, ministarstvo sporta je odlučilo da bicikliranje i plivanje u ovom trenutku nisu odobreni.

Parižani će ipak moći vježbati između 19 i 10 sati ‘u vrijeme kada ima najmanje ljudi na ulicama’, kazali su Hidalgo i Lallement said. Ministar zdravstva Olivier Veran rekao je da je još prerano govoriti o okončanju izolacije koja službeno traje do 15. travnja.

Podijeli objavu