Podijeli objavu

Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku o preraspodjeli sredstava planiranih u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2020. godinu.

Ministar financija RH Zdravko Marić rekao je da se osiguravaju uštede od 2,1 milijardu kuna kako bi se moglo pomoći gospodarstvu pogođenom koronakrizom.

Gotovo 90 posto sredstava ide za očuvanje radnih mjesta. U idućem razdoblju očekuje se, kaže, nova preraspodjela u proračunu.

43 milijuna kuna donirat će se Bosni i Hercegovini za poticaj zdravstva za suzbijanje epidemije bolesti Covid-19.

Novac će doznačiti sukcesivno Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar u svrhu suzbijanja Covid-19 za podmirivanje dijela dospjelih obveza prema dobavljačima lijekova, potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala, donosi Jabuka.tv.

Moram reći da je Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske u kontaktima s ravnateljima zdravstvenih ustanova i s predstavnicima vlasti Hrvata u BiH svakodnevno i da su ova sredstva osigurana u svrhu nabavke lijekova i potrošnog medicinskog materijalakazao je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

Podijeli objavu