Podijeli objavu

Međunarodna atletska federacija (World Athletic) i Međunarodna atletska zaklada (IAF) osnovali su fond za pomoć atletičarima koji su ostali bez prihoda zbog pandemije koronavirusa, piše Hina.

U fond je odmah uplaćeno 500.000 dolara, a predsjednik World Athletica Sebastian Coe najavio je sastanak atletskih čelnika na kojem će se razmotriti ideje kako prikupiti dodatna sredstva.

“U stalnom sam kontaktu sa sportašima širom svijeta i znam da mnogi doživljavaju financijske teškoće kao posljedicu gašenja većine međunarodnih sportskih natjecanja u posljednja dva mjeseca”, rekao je Coe.

Osnivanje fonda je ideja svjetskog rekordera na 1.500 metara Hicham El Guerrouj, koji će biti i dio ekipe koja će razmatrati prijave sportaša, prenosi Novi list.

Radna skupina će se ovaj tjedan sastati kako bi utvrdila postupak dodjele i raspodjele stipendija pojedinim sportašima.

Osnovan fond za pomoć atletičarima koji su bez prihoda 1“Pandemija uzrokuje ekonomsku bol ljudima iz svih dijelova društva, uključujući sportaše, i ovo je vrijeme kada se moramo zajedno okupiti kao globalna zajednica kako bismo si pomogli,” rekao je El Guerrouj.
Podijeli objavu