Podijeli objavu

Mops iz Sjeverne Karoline prvi je pas koji je pozitivan na koronavirus u Sjedinjenim Državama, prenose američki mediji.

Pas imena Winston bio je dio studije Sveučilišta Duke u kojoj je testirano cijelo kućanstvo, prenijela je lokalna televizija WRAL.

„Virus koji uzrokuje covid-19 pronađen je“ kod psa, rekao je liječnik Chris Woods, voditelj istraživanja, istaknuvši kako vjeruje da je to prvi takav slučaj u SAD-u.

Majka, otac i sin iz kućanstva također su pozitivni, a kćer, drugi pas i mačka su negativni. Obiteljski gušter nije testiran, ističe Hina.

Mops Winston nekoliko je dana imao blage simptome, tvrdi njegova gazdarica Heather McLean.

„Jedan dan nije htio jesti doručak, a ako znate mopsove, poznato vam je da obožavaju jesti, pa se to činilo veoma neuobičajeno“, rekla je za WRAL.

Winston se tako pridružio pomerancu u Hong Kongu koji je u veljači postao prvi pas na svijetu pozitivan na koronavirus, prenosi Slobodna Dalmacija. U međuvremenu se zarazilo nekoliko mačaka te osam tigrova i lavova u zoološkom vrtu u New Yorku.

Istraživanja pokazuju da psi mogu biti zaraženi, no da ih bolest manje pogađa od mačaka i tvorova, objavila je Svjetska organizacija za zdravlje životinja.

Organizacija je na svojim internetskim stranicama objavila kako „ne postoje dokazi da kućni ljubimci igraju značajnu ulogu u širenju zaraze“.

Podijeli objavu