Podijeli objavu

Hrvatski reprezentativac i veznjak Barcelone Ivan Rakitić dao je veliki intervju za španjolsku Marcu, u kojem je poručio kako je spreman vratiti se nogometu, bez obzira na rizike.

Rakitić je rekao da je ova situacija potpuno nova i da je sada vrijeme da se svi ujedine. “Osjećam veliko poštovanje prema ovoj situaciji od početk. Počeo sam mnogo više cijeniti male stvari, jednostavne trenutke i boravak s obitelji. Ova je situacija svima bila na mnogo načina sjajna lekcija”, rekao je Rakitić.

Istaknuo je da svaka zemlja i svaka liga mora analizirati situaciju u kojoj se nalazi i odlučiti što je najbolje. “Mislim da se ne može donijeti jednaka odluka za sve. Siguran sam da će sve zemlje i sve lige, kada donesu odluku, to učiniti sa sigurnošću da žele najbolje za svoje građane i svoje sportaše”, rekao je Rakitić dodavši da poštuje i podržava sve odluke.

Poručio je da se želi vratiti na nogometne terene. “Želim igrati. Očito je da se moramo vratiti s najboljim zdravstvenim uvjetima, ali moramo znati da ti uvjeti i jamstva nikada neće biti stopostotna. Taj će rizik nositi svi radnici koji se vraćaju na bilo koji posao. I radnici u supermarketima se presvlače u svlačionicama i imaju iste šanse ili čak veće da se zaraze. Oni preuzimaju taj rizik, i ja ga želim preuzeti”, rekao je.

Rakitić kaže da moraju pokušati sve kako bi navijači ponovno uživali u nogometu. “Mi nogometaši možemo biti primjer, pružiti podršku svim radnicima koji su pokazali veliku snagu u ovoj situaciji. Želim se pridružiti toj sili”, rekao je, između ostalog, Rakitić.

Izvor: Nacional.hr

Podijeli objavu