Podijeli objavu

Održana je redovita sjednica Stožera civilne zaštite Grada Mostara na kojoj se raspravljalo o stanju u gradu Mostaru.

Najviše pozornosti posvećeno je pogoršanim prilikama u Gradu Mostaru koje se tiču pandemije korona virusa sa činjenicom da je u posljednja 24 sata, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, na COVID-19 testirano 258 uzorka, a da je pozitivnih u HNŽ ukupno 12 i to svi iz grada Mostara.

Zbog nastupajućih praznika očekuje se pojačano kretanje građana te Stožer civilne zaštite Grada Mostara APELIRA na sugrađane da se pridržavaju svih donesenih mjera koje su na snazi. Posebno se to odnosni na zapovijed kojom je zabranjeno okupljanje više od pet osoba na jednom mjestu.

MUP i inspekcijske službe grada Mostara će pojačano vršiti nadzor nad provedbom zapovjedi uz propisane sankcije za prekršitelje.

Mole se građani da se pridržavaju svih preventivnih mjera – fizičke distance, nošenje zaštitne opreme (maske, rukavice) kao i svih ostalih mjera koje mogu biti od pomoći u sprječavanju širenja koronavirusa.

Također upućujena je molba sugrađanima da maske, rukavice i drugi otpad odlažu na za to predviđena mjesta, donosi Bljesak.info.

U skladu s zapovijedi Federalnoga i Županijskog stožera Civilne zaštite o policijskom satu za 1., 2. i 3. svibnja (petak, subota i nedjelja) kojom je naređeno trajanje policijskog sata od 22:00 do 5:00 sati, Stožer civilne zaštite Grada Mostara postupati će po istoj, priopćeno je.

Podijeli objavu