Podijeli objavu

Predsjednik Hrvatska sabora Gordan Jandroković smatra da je bilo neprimjereno to što je predsjednik Republike Zoran Milanović napustio obilježavanje obljetnice Vojno-redarstvene operacije “Bljesak” te je u petak ocijenio da je Milanović ponovno otvorio ideološke prijepore, javlja Hina.

Predsjednik države Milanović napustio je jutros Okučane zbog ustaškog natpisa “Za dom spremni” na majici jednog od sudionika protokola, što je ocijenio gaženjem žrtava i sjećanja na operaciju “Bljesak” te namjernom provokacijom.

Jandroković Milanovićev odlazak smatra neprimjerenim.

“Mislim da nije bilo u redu i nije bilo primjereno. Izjavom u Jasenovcu otvorio je svjetonazorske ideološke prijepore”, ustvrdio je Jandroković u izjavi novinarima nakon svečanog obilježavanja 25. obljetnice “Bljeska”, referirajući se na nedavnu Milanovićevu izjavu u Jasenovcu o micanju ploče HOS-a s pozdravom “Za dom spremni”.

Dodao je da mu nije jasno zašto Milanović ima potrebu ponovno otvarati ideološke prijepore. “Uspjeli smo stabilizirati situaciju, bilo smo zajedno u Jasenovcu, a sada nam se događaju stvari koje su nam se događale ranije”, rekao je. Odgovornost, dodao je, nikako nije na Vladi, već na predsjedniku Republike. “Za mene je to činjenica”, ustvrdio je Jandroković.

Predsjednik Sabora smatra i da nije korektno od Milanovića što odgovornost prenosi na organizatora, navodi Glas Istre.

“Ovdje smo dužni pokazati poštovanje prema braniteljima. Nije korektno ni fer prenositi odgovornost na organizatora. Razlike čuvajmo za neka druga mjesta”, poručio je Jandroković iz Okučana.

Podijeli objavu