Podijeli objavu

Austrija je ukinula zabranu igranja tenisa te je dopustila otvaranje teniskih terena uz poštovanje posebnih pravila – nema igre u parovima, diranja protivnikovih teniskih loptica i rukovanja.

Tenis je jedan od sportova koji se može prilagoditi mjerama socijalne distance te je austrijska vlada dopustila otvaranje teniskih terena nakon 1. svibnja, u sklopu drugog vala ublažavanja restrikcija, piše Hina.

Dopušteni su i drugi sportovi – golf, jahanje, streličarstvo, streljaštvo i mini golf.

Austrija je uvela karantenu prije sedam tjedana, a prve su relaksacije stupile na snagu 14. travnja kada su otvorene određene trgovine.

Vlada je promicala rekreativne aktivnosti, poput džogiranja, ali je zatvorila sportske klubove.

“Tijekom karantene sam se pitao s kojim zidom mogu igrati tenis, drago mi je da sada konačno mogu na teren”, rekao je za Reuters Yannis u bečkom teniskom klubu Smashing Suns.

Kada je prošloga mjeseca vicekancelar i ministar sporta Werner Kogler iz Zelenih objavio da će biti omogućeno bavljenje određenim sportovima, kazao je i da će o novim pravilima za sprječavanje širenja zaraze odlučivati sportski savezi.

Tada je kazao da je teniski savez već izradio propise.

Svlačionice su zatvorene, preporučeno je da igrači označe svoje loptice, zabranjeno je diranje protivnikovih loptica, kao i igra u parovima te se tenis smije igrati samo na otvorenom, prenosi Glas Istre.

“Igrači će se definitivno pridržavati (novih pravila), između ostalog zato što ih provjeravamo. Vrlo su disciplinirani, a mislim da je užitak igranja veći od volje za riskiranjem”, kazao je suvlasnik Smashing Sunsa Dieter Mocker.

“Ljudima definitivno nedostaje igra u parovima. Gotovo 80 posto naših članova želi igrati u paru te se nadamo da će to uskoro biti moguće”, dodao je.

Mnogi tenisači i rekreativci osjećaju olakšanje zbog ukidanja zabrane.

“Posljednji su tjedni bili vrlo loši bez treniranja. Malo sam hodala, ali ništa osim toga”, kazala je Michaela Werni koja trenira tenis.

“To što nisam vidjela prijatelje s tenisa predstavljalo je drastično smanjenje kvalitete mog života. Sada je odlično i potpuno je novo iskustvo ponovno igrati s dobrim prijateljima, čak i s nekim restrikcijama”, dodaje.

Podijeli objavu