Podijeli objavu

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer podržao je nastavak natjecanja u Bundesligi, koje bi u optimističnoj varijanti moglo krenuti 16. svibnja.

“Raspored koji je predložila Njemačka nogometna liga (DFL) smatram izvodljivim i podržavam nastavak sezone u svibnju. Također, jasno je da ne smije biti nikakvih povlastica. Ako netko u klubu bude zaražen koronavirusom igrači će morati ići dva tjedna u karantenu, uključujući i igrače kluba s kojima su odigrali zadnju utakmicu”, izjavio je za nedjeljno izdanje Bilda ministar Seehofer. U djelokrugu ministarstva unutarnjih poslova je i sport.

Najranije 16. svibnja

Njemačka nogometna liga (DFL) sastavila je poseban zdravstveni i higijenski protokol kojeg bi se trebali pridržavati svi klubovi i igrači u slučaju nastavka Bundeslige, ističe Hina.

Bundesliga je u prekidu od 13. ožujka, a do kraja je preostalo još devet kola. Bundesligaškim klubovima je trenutno dopušten trening u manjim skupinama i bez kontakta, a natjecanje bi moglo biti nastavljeno najranije 16. svibnja, dobiju li nogometaši “zeleno svjetlo” od političara, prenosi Net.hr. Kancelarka Angela Merkel najavila je da će odluka o nastavku prvenstva biti donijeta u srijedu, 6. svibnja.

Podijeli objavu