Podijeli objavu

Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora, primio je prijetnje smrću te je sve, kako doznajemo, prijavio policiji. Prijetnje smrću i pozivanje Jandrokovića na samoubojstvo pojavili su se u komentarima vijesti koje je objavio portal Index.

Predsjednik Sabora, kako doznajemo, prijavio je policiji prijetnje smrću koje su uslijedile nakon jučerašnjeg istupa predsjednika SDP-a, koji je neprihvatljivim rječnikom govorio o predsjedniku Sabora i glavnom tajniku HDZ-a. S obzirom na to da je Jandroković štićena osoba – policija je već počela obradu cijelog slučaja.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ga je prozvao i pogrdnim riječima o njemu govorio dok je komentirao incident u Okučanima. Gordana Jandrokovića nekoliko puta je nazvao rektalnim alpinistom, a docirao je i novinarima.

Jandroković je nakon toga izjavio da će tužiti Davora Bernardića zbog zaštite časti i ugleda. Na Bernardićev istup reagirala je i Hrvatska demokratska zajednica.

Prema Kaznenom zakonu Republike Hrvatske, kazneno djelo Prijetnja počinjeno prema službenoj ili odgovornoj osobi u obavljanju javne ovlasti progoni se službenim putem, a počinitelj može biti kažnjen kaznom zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina, prenosi Dnevnik.hr.

Podijeli objavu