Podijeli objavu

Nogometaši u Španjolskoj trebali bi ovaj tjedan proći liječnička testiranja na koronavirus pa u petak ili idući ponedjeljak početi s individualnim treniranjem u svojim klupskim centrima.

U Španjolskoj kreću s testiranjem nogometaša, na treninzima će morati nositi rukavice 1

Španjolski državni ured za sport (CSD) dopustio je od ovog tjedna individualno treniranje nakon što su igrači 50 dana zatvoreni u svojim stanovima i kućama gdje vježbaju. Od subote smiju sat vremena trčati na ulici kao i preostalih 47 milijuna stanovnika. No da bi mogli izaći na travnjake moraju ispuniti zdravstvene kriterije uključujući testiranje na koronavirus, piše Hina.

Udruga liječnika španjolskih klubova (AEMEF) zatražila je u ponedjeljak od CSD-a konkretan odgovor o tome kakvo testiranje trebaju proći igrači.

„Bit će korišteni testovi koje odredi protokol. Igrači će se testirati u srijedu pa bi otprilike u petak trebali početi individualno trenirati“, rekao je glasnogovornik Atlética u telefonskom razgovoru. Od testiranja do dobivanja rezultata potrebno je minimalno 48 sati.

Igračima kojima ne bude dijagnosticiran Covid-19 bit će dopušteno treniranje na pomoćnim terenima u klupskim centrima. Nosit će rukavice te se neće smjeti približavati na manje od dva metra od ostalih osoba, prenosi Novi list. Klubovi pak moraju dezinficirati terene prije početka treniranja.

U Španjolskoj kreću s testiranjem nogometaša, na treninzima će morati nositi rukavice 2Glasnogovornik Seville kaže kako još uvijek nemaju točan datum testiranja i početka treniranja. „Nemamo točan datum ali u principu ovaj tjedan bi to trebalo biti. Ne znam kakvi će testovi biti korišteni“, izjavio je.

Testirat će se igrači 42 kluba prve i druge lige.

„U četvrtak imamo testiranje na koronavirus a u ponedjeljak bi smo trebali početi s treninzima bude li sve u redu“, rekao je branič Toni Datković čija Huesca dijeli treće mjesto u drugoj ligi.

Prvenstva su prekinuta 13. ožujka i zasad je nepoznato kada će se nastaviti. Irene Lozano, predsjednica CSD-a, rekla je u četvrtak kako „nitko ne zna kada će se igrati utakmice jer će to odrediti razvoj epidemije“.

U ponedjeljak se inficiralo 0,25 posto više stanovnika nego dan ranije pa je u Španjolskoj 218.000 oboljelih, najviše u Europi. Posljednjih tjedan dana dnevna stopa novooboljelih kreće se oko 1 posto.

Podijeli objavu