Podijeli objavu

Predsjednik saborskog Kluba zastupnika HNS-a Milorad Batinić izjavio je da vladajuća koalicija priželjkuje da se izbori održe najkasnije do druge polovice srpnja.

– Druga polovica srpnja mjeseca najkasnije, odgovorio je Batinić u Saboru na novinarsko pitanje koji datum izbora priželjkuje vladajuća koalicija.

Nakon što se Sabor raspusti, “dirigentska palica” je na predsjedniku Republike Hrvatske koji određuje datum izbora, dodao je.

Batinić drži da bi se izbori trebali održati što prije te ističe da je HNS za izbore spreman, kao što je spreman podržati i raspuštanje Sabora, ističe Hina.

Kaže da HNS planira na izbore izaći samostalno, ali i da su moguće određene koalicije liberalnih stranaka.

– Uputit ću svim liberalnim opcijama i strankama građanskog centra poziv u ime stranke da je vrijeme da se Hrvatska okupi oko HNS-a, građansko-liberalne stranke jer je to jedini način da uspostavimo balans između ljevice i desnice, poručio je.

Za zakon o obnovi Zagreba Batinić je ocijenio da je u interesu svih, i građana Zagreba i okolnih županija koje su nastradale, da taj zakon dođe što prije u proceduru.

– Što se tiče HNS-a i ministra Štromara zakon je spreman i vjerujemo, ovisno o koordinacijama Vlade, da će to ovaj tjedan završiti i da bi se idući tjedan trebao naći u Saboru, rekao je.

Dodao je da je HNS o tome razgovarao s premijerom Andrejom Plenkovićem i da pritom on nije rekao hoće li taj zakon doći na dnevni red prije raspuštanja Sabora, ali da vjeruje kako je to njegov interes, donosi Hrt.hr.

– Mi nikada nismo postavljali Vladi neke ultimatume, zalažemo se za razgovor i dijalog, vjeruje da je i HDZ-u i cjelokupnoj vladajućoj koaliciji i premijeru Plenkoviću u interesu da zakon što prije dođe na dnevni red, kazao je Batinić.

Podijeli objavu