Podijeli objavu

Brazil je najteže pogođena zemlja Latinske Amerike, s gotovo 8000 umrlih. U svijetu je od koronavirusa oboljelo 3,6 milijuna ljudi.

Latinska Amerika i Karibi prešli su u srijedu granicu od 15 tisuća umrlih od koronavirusa, a Brazil je najteže pogođena zemlja s gotovo 8000 umrlih.

Pandemija koronavirusa trebala bi u sljedećim danima doseći vrhunac u latinoameričkim zemljama, gdje je zabilježeno više od 282 tisuće oboljelih od COVID-19.

Nakon Brazila, koji ima 7921 umrlu osobu i gotovo 114.715 zaraženih, najteže pogođene zemlje su Meksiko, gdje je umrla 2271 osoba, a zaraženo 24.905 te Ekvator s 1569 umrlih i 31.881 zaraženim.

Nekoliko zemalja, poput Ekvatora, Kolumbije i Dominikanske Republike, odlučilo je produžiti mjere sprječavanja širenja pandemije, piše Hina.

Panamerička zdravstvena organizacija pozvala je vlade da budu oprezne u ublažavanju tih mjera te je upozorila da je prijenos zaraze još uvijek visok u Brazilu, Ekvatoru, Peruu, Čileu i Meksiku.

Brazil je bio prva latinoamerička zemlja koja je potvrdila zarazu koronavirusom 26. veljače, kada je otkrivena zaraza kod 61-godišnjaka koji se vratio iz Lombardije, jedne od najteže pogođenih pokrajina u Italiji, navodi Dnevnik.hr.

Otkako se bolest u prosincu pojavila u Kini, u pandemiji COVID-19 umrlo je više od 256 tisuća ljudi diljem svijeta.

Podijeli objavu