Podijeli objavu

Iako će se termini utakmica na odgođenom Europskom prvenstvu za nogometaše i početnih etapa Tour de Francea preklapati, Danska će ostati među domaćinima Eura 2021., objavili su iz tamošnjeg nogometnog saveza u četvrtak.

Utakmice Eura, koji je pomaknut s 2020. na 2021., bit će odigrane u razdoblju od 11. lipnja do 11. srpnja sljedeće godine, a Danska, odnosno Kopenhagen, će ugostiti tri utakmice u grupnoj fazi natjecanja i jedan dvoboj osmine finala. U isto razdoblju, od 2. do 4. srpnja, Danskom će proći biciklistička karavana Tour de Francea, ističe Hina.

Zbog toga je Danski nogometni savez morao u ponovne pregovore s gradskim čelnicima Kopenhagena i njegovih partnera koji vode Parken stadion, navodi Nacional.hr.

“Zahvaljujemo Parkenu, gradu Kopenhagenu, UEFA-i i Tour de Franceu na pronalažanje konstruktivnog rješenja velikog izazova istodobnog organiziranja Europskog prvenstva i Tour de Francea unutar nekoliko tjedana”, izjavio je predsjednik Danskog nogometnog saveza Jesper Moller.

“Čini se da smo uspjeli. Možemo se veseliti fantastičnom sportskom ljetu u Kopenhagenu sljedeće godine s puno slavlja i zajedništva”, izjavio je gradonačelnik danske prijestolnice Frank Jensen.

Podijeli objavu