Podijeli objavu

– Osam smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom potvrđeno je u protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini, a čak 6 preminulih je u Banjoj Luci, gradu u kojemu se posljednijh dana učestalo bilježe tragični ishodi epidemije, izvijestili su u petak iz bolničkih izvora.

U bolnici u Doboju umrle su dvije starije žene, a banjolučki Klinički centar potvrdio je kako su tamo od četvrtka umrla četiri muškarca i dvije žene starosti između 65 i 90 godina. Svi su bili kronični bolesnici.

Na ovoj klinici u četvrtak su imali tri smrtna slučaja povezanih s koronavirusom, a dan ranije šest.

Ukupan broj smrtnih slučajeva prouzročenih zarazom koronavirusom u BiH sada je povećan na 98.
Ministar zdravstva Republike Srpske Alen Šeranić kazao je u petak novinarima kako je na Kliničkom centru u Banjoj Luci trenutačno na liječenju 160 pacijenata kod kojih je potvrđena zaraza virusom SARS-CoV-2, a njih 51 je s težom kliničkom slikom, piše Hina.

U tom su entitetu do petka identificirali još 25 osoba sa zarazom na temelju testiranja nešto više od 500 uzoraka, navodi Slobodna Dalmacija.
U Kliničkom centru u Sarajevu u protekla 24 sata testirali su 343 uzorka i potvrdili zarazu u 19 slučajeva. Pojedinačno je najveći broj zaraženih, njih 14, iz Maglaja, grada u središnjoj Bosni koji je nakon Banje Luke drugo najveće žarište epidemije u BiH.

Ukupan broj osoba zaraženih koronavirusom u BiH nešto je veći od 2050.

Podijeli objavu