Podijeli objavu

Broj zaraženih koronavirusom u Rusiji premašio je u utorak 230.000, čime je ta zemlja postala druga najpogođenija epidemijom iza Sjedinjenih Američkih Država, javlja Hina.

Broj umrlih od covida-19 u Britaniji premašio 38.000, Rusija druga najpogođenija zemlja 1Iako je prošli tjedan dnevno obolijevalo više od 10.000 ljudi, dužnosnici su uočili lagani pad u vrijeme dok pojedine regije traže ukidanje karantene koja je uništila ekonomiju.

Predsjednik Vladimir Putin, koji već mjesec dana radi virtualno kako bi izbjegao zarazu, objavio je da u utorak prestaje neradno razdoblje uvedeno radi suzbijanja infekcije, navodi Novi list.

Rusko gospodarstvo palo je za trećinu od kraja ožujka, pokazuju podaci federalnog statističkog ureda.

Više od polovine potvrđenih slučajeva odnosno120.000 je u Moskvi koja je produžila karantenu do kraja svibnja.

Broj umrlih od covida-19 u Britaniji premašio 38.000, Rusija druga najpogođenija zemlja 2Velika Britanija

Broj smrtnih slučajeva od covida-19 u Velikoj Britaniji narastao je do početka svibnja na 38.000, što je najveći broj preminulih od te bolesti u Europi, javlja u utorak Reuters i dodaje da je sve više kritika na račun vlade glede upravljanja tom zdravstvenom krizom.

Na dan 3. svibnja službeni broj preminulih je iznosio 38.289, skoro 6000 više u razmaku od jednog tjedna, objavio je Nacionalni statistički ured.

Podaci su objavljeni dan nakon što je premijer Boris Johnson iznio plan opreznog vraćanja Ujedinjenog Kraljevstva na posao, koji uključuje postupno otvaranje tvrtki, savjete o izbjegavanju javnog prijevoza i nošenje maski kao i 14-dnevnu karantenu za većinu putnika iz inozemstva.

Veliki broj umrlih u toj zemlji povećava pritisak na Johnsona, kojeg oporbene stranke optužuju da je prekasno uveo karantenu i masovna testiranja te da nije na vrijeme bolnice opskrbio s dovoljnom količinom zaštitne opreme.

Posebno su koronavirusom pogođeni domovi za starije, na koje otpada trećina svih smrtnih slučajeva u Engleskoj i Walesu.

Ministri pak ističu da Britanija objavljuje sveobuhvatnije podatke o umrlima od covida-19 nego druge europske zemlje te da se jedino može uspoređivati stopa smrtnosti od svih uzročnika koja premašuje prosjek za isto razdoblje godine.

Podijeli objavu