Podijeli objavu

Nacionalni stožer civilne zaštite na redovnoj konferenciji za medije iznio je najnovije informacije o epidemiji koronavirusa u Republici Hrvatskoj.

Između ostalog, javnost je izvještena i o dolasku aviona iz Frankfurta 2. svibnja.

“Imamo situaciju u kojoj se vratilo 74 osobe, zajedno s članovima posade. Među njima je bilo više radnika Đure Đakovića koji su se vraćali iz Švedske. Od njih se prvi razbolio 5. svibnja i sad ih imamo devet. Osim njih, imamo u Zadru jednu osobu koja je putovala tim avionom i u Sisku jednu, kao i jednog stranog državljanina koji je doputovao tim avionom u Istru. Svi ostali su kontaktirani, neki od njih još nisu pronađeni, niti se zna gdje se nalaze, ali upozoreni su i određena im je mjera samoizolacije”, objasnio je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Zbog toga se postavlja i pitanje koliko je dobro otvoriti granice, kad je jasno da opasnost još uvijek postoji, navode Vijesti.hr.

“Odluka je donesena zbog činjenice koja je analizirana da ta populacija zapravo ne doprinosi, kada govorimo o prijelazu granice, povećanju broja. Vozače smo oslobađali samoizolacije, pa je uvedena pisana preporuka kojom se nalaže što treba raditi, ostvariti samo nužne kontakte i samo nužno izaći iz objekta u kojem su smješteni. Što se tiče zrakoplova i u ovom trenutku i u buduće će ostati mjera samoizolacije”, pojasnio je ministar Davor Božinović.

Podijeli objavu