Podijeli objavu

Britanac Douglas Cane je osuđen na 25 godina zatvora zbog ubojstva, pokušaja ubojstva i pokušaja teške tjelesne ozljede na Zrću, gdje je prije dvije godine nožem usmrtio 26-godišnjeg Uga Wilsona i ranio još dvojicu Engleza.

Britanac Douglas Cane (27) proglašen je krivim i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 25 godina zbog ubojstva i dvostrukog pokušaja ubojstva krajem lipnja 2018. godine na Zrću, objavio je zadarski Županijski sud.

Cane je tada nožem usmrtio 26-godišnjeg Uga Wilsona i ranio još dvojicu Engleza. U izrečenu kaznu uračunato je vrijeme trajanja istražnog zatvora od 28. lipnja 2018. godine.

Ubojstvo ispred noćnog kluba

U odluci suda stoji da iz snimke videonadzora mjesta događaja, odnosno ispred noćnog kluba Kalipso, ”nedvojbeno proizlazi da je okrivljenik šest sekundi nakon što je iz noćnog kluba izašao oštećenik Wilson, naglo skočio prema njemu, i zadao mu udarac u prsa oštrim predmetom nalik na nož”.

Ubojica je nakon toga nasrnuo na Engleza, koji je priskočio u pomoć ubijenom Ugu Wilsonu, i teško ga ranio, što je sud okvalificirao kao pokušaj ubojstva. Cane je nožem zamahnuo i prema još jednom muškarcu i dva puta ga ubo nožem u nogu, zbog čega je optužen za pokušaj teških tjelesnih ozljeda.

Pokušao pobjeći iz Hrvatske

Kao olakotnu okolnost sudsko vijeće uzelo je u obzir činjenicu da je Douglas Cane otac malodobnog djeteta.

Otegotna je okolnost to da je u Velikoj Britaniji više puta osuđivan za djela protiv države, javnog reda, provođenja pravde ili nositelja javnih ovlasti, zatim uvrede, klevete, iznošenje neistina, omalovažavanje, zlouporabu droga i preprodaju ukradene robe te za djela s elementima nasilja.

Vijeće je kao otegotnu okolnost ocijenilo i pokušaj bijega s mjesta ubojstva te pokušaj da pobjegne iz Hrvatske nakon događaja, piše Dnevnik.hr.

”Naime, on je odmah nakon inkriminiranog događaja napustio lice mjesta, nije dočekao ni policiju ni hitnu pomoć, mopedom se udaljio s plaže Zrće prema gradu Pagu, nakon čega je djelomično promijenio osobni izgled brijanjem glave i pokušao pobjeći avionom u Veliku Britaniju. Uhićen je u zračnoj luci Resnik u Splitu”, stoji u odluci suda.

Podijeli objavu