Podijeli objavu

Domovinski pokret Miroslava Škore i Zelena lista dogovorili su predizbornu koaliciju za predstojeće parlamentarne izbore, objavili su u utorak na zajedničkoj konferenciji za novinare.

„Potpisali smo koalicijski sporazum sa Zelenom listom koja me je podržala i u predsjedničkoj kampanji i drago nam je zbog toga jer Domovinski pokret također smatra da je pitanje zaštite okoliša i ekologije izuzetno važno”, izvijestio je Miroslav Škoro na konferenciji ispred parka Maksimir, prenosi Hina.

Izrazio je nadu da će zajedno sa Zelenom listom pronaći kvalitetna rješenja i zajedno stvoriti pobjedničku listu.

Predsjednik Zelene liste Nenad Matić izvijestio je da je Zelena lista izašla iz zagrebačke Gradske skupštine, vratila mandat i sada se okreće pripremama za parlamentarne izbore.

O pregovorima s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom, Škoro je kazao kako je uvjeren da će on najkasnije sutra donijeti konačnu odluku ulazi li u Domovinski pokret.

Reakciju Andreja Plenkovića na Penavinu izjavu ocijenio je neprimjerenom jer, kako je kazao, država  je vlasnik Borova.

„Ne vidim čemu prijetiti jednom gradonačelniku i cijelom gradu i tvornici Borova na taj način”, kazao je Škoro napomenuvši da unutar HDZ-a postoje unutarstranački interesi ali da zbog toga ne trebaju trpjeti ni Vukovar, ni Borovo, ni radnici Borova.

Na upit je li ponudio Penavi da bude nositelj izborne liste u svojoj izbornoj jedinici Škoro je odgovorio kako Penava prvo mora razriješiti svoj formalno pravni status sa HDZ-om i da će tek onda razgovarati s njim o uvjetima.

Škoro je naveo kako je puno HDZ-ovaca izašlo iz te stranke i prišlo Domovinskom pokretu, ali ne „kapitalaca” već „običnih ljudi” nezadovoljnih vodstvom HDZ-a.

Škoro je otkrio i kako je jedan od razloga prestanka razgovora s Mostom bila njihova želja da se Hrvatska teritorijalno podijeli što Domovinski pokret, kako je rekao, nema ambiciju. „Hrvatska je mala zemlja i ne vidim razloge za podjele”, kazao je .

U Slavoniji, dodao je, očekuje da će ponoviti dobar rezultat poput onog na predsjedničkim izborima, navodi Dnevnik.ba.

Podijeli objavu