Podijeli objavu

Policija u Bosni i Hercegovini uhitila je muškarca iz Mostara zbog prijetnji vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljiću, potvrdila je danas Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), ističe Hina.

U priopćenju SIPA-e stoji kako je muškarac priveden u ponedjeljak osumnjičen za kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti i izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

Postavio video snimku

Lokalni mediji izvjestili su kako je uhićen Haris Pendić koji je na YouTube-u postavio video snimku u kojoj je prijetio smrću kardinalu Puljiću zbog mise koju je predvodio u sarajevskoj katedrali za žrtve Bleiburga. Misa je izazvala brojne prijepore u BiH i optužbe da Crkva rehabilitira ustaštvo, donosi Net.hr.

“Trebalo je danas uletjet, zapaliti vas da izgorite u onoj crkvi. Taman ste fino se skupili na jednom mjestu, trebalo vam je fino jednu granatu ubaciti da poginete svi ondje, zapaliti vas s onim flamethrowerom. Sve vas popalit, mamu vam je*em retardiranu, majmuni jedni retardirani, fašisti”, rekao je Pendić.

“Sve balije, ustaše i četnike treba pobiti, nema s vama diskusije… Ako to opet probate, treba vam doći s flamethrowerima i sve vas zapalit. Pa da baš budete prave žrtve, majku vam…”, rekao je te uputio prijetnju Puljiću mašući sjekirom: “Onog Vinka Puljića posred onih žvalja”.

 

Podijeli objavu