Podijeli objavu

Predsjednik Republike Zoran Milanović donio je Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor, javljaju s Pantovčaka. Izbori će se na biračkim mjestima u Hrvatskoj održati u nedjelju, 5. srpnja 2020. godine, a izbori na biračkim mjestima u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava RH održat će se u subotu, 4. srpnja i u nedjelju, 5. srpnja 2020. godine.

Odluka o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor stupa na snagu 2. lipnja 2020. godine, stoji u priopćenju. Dan kasnije počinju teći izborni rokovi, među kojima i rok od 14 dana u kojemu političke stranke, neovisne liste i kandidati, moraju Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) predati svoje liste, napominje Hina.

ČEKA SE DIP

Povjerenstvo zatim ima rok od 48 sati da objaviti zbirnu listu pravovaljanih listi i kandidatura, čime će krenuti službena izborna promidžba. S obzirom na to da se još uvijek nalazimo u izvanrednim uvjetima zbog epidemije koronavirusa, DIP bi preporuke o održavanju izbora trebao zatražiti od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, prenosi Telegram.hr.

Danas sam donio Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor. Izbori će se održati u nedjelju, 5. srpnja 2020. godine.

Gepostet von Zoran Milanović am Mittwoch, 20. Mai 2020

Podijeli objavu