Podijeli objavu

Premijer Andrej Plenković izjavio je da je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na unutarstranačkim izborima, na kojima je bio uvjerljivo poražen, imao priliku prezentirati svoj program te dodao da je odlazak iz stranke njegov odabir, ističe Hina.

“Primio sam na znanje tu njegovu odluku i odluku vijećnika Gradskog vijeća Vukovara. To je njihova odluka. Politički angažman i članstvo u stranci je aktivnost koja je dobrovoljna. Svatko može birati da bude član neke stranke i da ne bude”, kazao je Plenković na konfereciji za medije nakon sastanka užeg kabineta Vlade.

Vukovarskom gradonačelniku koji je danas zajedno s Gradskim odborom i vijećnicima HDZ-a istupio iz stranke zahvalio je na doprinosu HDZ-u i poželio mu “svu sreću”.

Dodao je kako vjeruje da je Penava “isto tako zahvalio HDZ-u, ovom vodstvu i prošlom vodstvu koji su mu pomagali da postane gradonačelnik Vukovara”.

“Koga nema, bez njega se može. I mora”

“Koga nema, bez njega se može. I mora. Koliko ja shvaćam, on ide u Domovinski pokret. Tamo su manje-više sve ljudi ili koji su bili u HDZ-u ili s HDZ-om na listama”, kazao je Plenković i dodao da ne očekuje probleme za HDZ u 5. izbornoj jedinici kojoj pripada i Vukovar.

Zaključio je da je Penava imao šansu na unutarstranačkim izborima prezentirati svoj program. “On i cijela ekipa ‘alternativaca’ na unutarstranačkim izborima… nitko od njih nije dobio povjerenje, naprotiv, uvjerljivo su poraženi. To je njegov odabir”, kazao je Plenković.

“Nema nikakvih otrovnih strelica s moje strane”, kazao je Plenković na pitanje ima li šanse za suradnju s Penavom nakon izbora. Naglasio je da je za grad Vukovar njegova Vlada napravila više nego za bilo koji drugi grad.

“Ne znam što je Penavi”

“Nije Vlada zadužena za procesuiranje ratnih zločina”, kazao je Plenković odgovarajući Penavi. “Nema projekta koji mi tamo nismo podržali”

“Vidjet ćemo nakon izbora tko će gdje biti”, kazao je na ponovljeno pitanje o suradnji s Penavom.

“5. srpnja je odličan datum izbora”, kazao je Plenković.

“Ne znam što je Penavi. Očito se ne miri s time što je unutarstranačka demokracija. Ne plačem ni za kim. Nije prvi koji je napustio HDZ, niti je Penava HDZ. Pa ni u Vukovaru”, kazao je Plenković.

Izvor: Vijesti.hr

Podijeli objavu