Podijeli objavu

Zajednička akcija policije, USKOK-a i poreznog USKOK-a počela je u srijedu ujutro na širem području Zagreba, a njome je obuhvaćeno 38 osoba te devet tvrtki, među kojima je i Ana Karamarko, supruga bivšeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka. Sumnja se da je ta skupina od početka 2017. do kraja 2019. varala na porezu po već uhodanom sistemu kružnih prevara. Drugim riječima, izvlačili su novac tako što su naplaćivali nepostojeće usluge preko lažnih faktura, a sumnja se da su tako sebi pribavili korist od 20 milijuna kuna dok su proračun oštetili za oko 11 milijuna kuna.

Sistem rada u ovakvim prevarama je uvijek isti. Osnuje se više trgovačkih društva koja jedna drugima isporučuju robu i usluge, koje su uglavnom nepostojeće. Šalju se fakture koje se plaćaju, a kada novac sjedne na račun podijeli se među optuženicima, sukladno njihovim ulogama u ovom poslu. Kako se neslužbeno doznaje, mozak ove operacije bili su T.P. i O.K. koji su sve osmislili i organizirali.

Policija je u sklopu akcije pretražila i ured tvrtke Ane Karamarko, supruge Tomislava Karamarka, bivšeg šefa HDZ-a, piše Večernji list. Prema neslužbenim informacijama, njezina tvrtka Drimia platila je oko 400.000 kuna za usluge koje nisu obavljene.

Tvrtka Ane Karamarko razlog je zbog koje je pala Vlada Tihomira Oreškovića i to nakon što se otkrilo da je usluge Drimije, koja se među ostalim bavi marketingom i savjetovanjem, poslovala s Josipom Petrovićem, lobistom MOL-a.

Podijeli objavu