Podijeli objavu

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je u četvrtak da će epidemiološki okvir za održavanje predstojećih izbora napraviti nakon što dobiju zahtjev Državnog izbornog povjerenstva (DIP) od kojega, dodao je, zahtjev još nisu dobili.

“Nismo još ni dobili zahtjev DIP-a”, rekao je Capak ispred Banskih dvora, odgovarajući na pitanja kako će se uskladiti epidemiologija i predstojeći izbori.

“Ne mislite li da je to možda prevelik teret za moja pleća. Mi ćemo napraviti epidemiološki okvir kada dobijemo zahtjev. Izbori se sastoje od čitavog niza stvari i događaja. Kada dobijemo zahtjev, mi ćemo napraviti upute”, rekao je Capak.

Ustvrdio je kako ne zna što bi to bilo epidemiološki rizično da se vodi kampanja, ističe Hina.

„Za događaje ćemo odrediti epidemiološki okvir. Kada dobijemo točne zahtjeve, mi epidemiolozi ćemo sjesti i razraditi što trebamo“, zaključio je Capak.

Predsjednik DIP-a Đuro Sessa izjavio je u četvrtak na konferenciji za novinare da DIP u hodu propisivati mjere kojih će se, zbog epidemije koronavirusa, sudionici izbora za Hrvatski sabor, raspisanih za 5. srpnja, morati pridržavati.

Potvrdio je da je DIP, zbog tih mjera, imao kontakte sa nadležnim zdravstvenim vlastima, odnosno HZJZ-om.

Objasnili smo im specifičnosti vezane za izbore, rekao je Sessa na konferenciji za novinare i najavio kako će se prve mjere, odnosno preporuke  Povjerenstva odnositi na zaprimanje kandidatura i kasnije na sam izborni proces, prenosi Jutarnji.hr.

Podijeli objavu