Podijeli objavu

PREDSJEDNIK Salvadora Nayib Bukele rekao je u utorak da uzima hidroksiklorokin, lijek protiv malarije koji je Donald Trump promovirao kao lijek koji sprječava zarazu koronavirusom, iako stručnjaci upozoravaju na sigurnost uzimanja toga lijeka, piše Hina.

Bukele je rekao novinarima da Salvador više hidroksiklorokin ne promovira kao lijek, poslije preporuke Svjetske zdravstvene organizacije, iako ga pacijenti mogu uzimati kao preventivnu mjeru ako žele, donosi Index.hr.

“Koristim ga kao profilaksu, predsjednik Trump ga koristi kao profilaksu, većina svjetskih čelnika uzima ga kao profilaksu”, rekao je Bukele.

Bukeleov snažan odgovor na koronavirus, uključujući i produžetak izvanrednog stanja bez odobrenja kongresa, izazvalo je kritike da 38-godišnjak pokazuje autoritativne tendencije i da je prekoračio svoje ovlasti.

Kad je govorio s Bukeleom na događanju, američki veleposlanik u Salvadoru Ronald Johnson dao je do znanja da odobrava način na koji se čelnik nosi s pandemijom.

“Vjerujem da se u kriznim situacijama ljudi često odreknu malo svoje slobode kako bi zaštitili prava i slobode većine i cjeline”, rekao je. “Ovo je samo privremeno.”

Podijeli objavu