Podijeli objavu

Vlada HNŽ-a svake godine se pohvali prijemom pripravnika kao procesom u kojem mladi dobivaju šansu za prvi posao i stjecanje iskustva. Ipak, slučaj od prije nekoliko dana govori kako to uvijek nije slučaj.

Naime, kako je za Pogled.ba potvrdilo nekoliko izvora, nedavno je otkriveno kako jedan od primljenih pripravnika ima policijski dosje, te je osuđivan zbog razbojništva i posjedovanja narkotika. Da cijela stvar bude zanimljivija, taj pripravnik je navodno raspoređen u MUP HNŽ-a, a prošlog tjedna mu se tražilo novo mjesto i pokušalo se cijeli slučaj zataškati.

-Radi se o osobi koja je 1979. godište i postavlja se pitanje je li osobama starijim od 40 godina mjesto među pripravnicima. Cijeli projekt se uglavnom prezentira kao prilika za mlade ljude koji su tek završili fakultete, ali očito kako ima iznimki. Pitanje je zašto se priča skriva od javnosti umjesto da se prizna pogreška – rekli su nam naši sugovornici iz Vlade HNŽ, te dodali kako se radi o kadru na čijem zapošljavanju je inzistirao SDA.

Mi smo još prije tjedan dana poslali službeni upit Vladi HNŽ-a oko ovoga pitanja, ali odgovor nismo dobili. Poslali smo i upit hoćemo li dobiti odgovor na postavljenja pitanja, ali ni te odgovore nismo dobili. To sve samo govori o tome kako se cijeli slučaj i dalje pokušava sakriti od javnosti.

Možemo se samo nadati kako će Vlada HNŽ-a izaći u javnost s ovim podacima i javnosti objasniti kako je došlo do ove situacije i je li što učinjeno po tome pitanju.

Sigurno je samo kako osobama sa presudama za razbojništvo i narkotike nije mjesto u MUP-u. Čak i ako su pripravnici.

Izvor: Pogled.ba

Podijeli objavu