Podijeli objavu

Nastavlja se rat na političkom desnom centru. Potpredsjednik HDZ-a i osječko-baranjski župan Ivan Anušić ponovno je prozivao Miroslava Škoru i njegov Domovinski pokret nazvavši ih pokretom „za rušenje demokršćanstva“, pri čemu je ustvrdio i kako je „nakon Milanovića, Škorina nova zadaća dovesti SDP na vlast, piše Jutarnji.hr.

„Miroslav Škoro čija se politička platforma Domovinskog pokreta temelji na Domovinskom ratu, u Vukovaru je na Dan državnosti morao odgovoriti na pitanje od kojeg se pokušava sakriti otkako je ponovo stupio na političku scenu. Pitanje „gdje si bio 91.?“ novinari, odnosno javnost potpuno legitimno postavljaju političaru koji je izabrao čitav svoj politički put graditi upravo na Domovinskom ratu. Bio je u Americi, jučer je to i potvrdio. U Hrvatsku se vratio nekoliko puta i to kako bi sudjelovao na skupu Koalicije narodnog sporazuma. U to je vrijeme Koalicija narodnog sporazuma predstavljala žestoku oporbu demokršćanstvu koje je zagovarao dr. Franjo Tuđman na čelu HDZ-a. Hrvatski je narod i tada prepoznao tko ima snagu stvoriti samostalnu i suverenu državu. Kao što je tada, prije tri desetljeća stao uz one koji nisu željeli samostalnu državu s Tuđmanom na čelu, tako je i na 2019. svojim političkim angažmanom doveo na čelo države Zorana Milanovića,“ poručio je Anušić, koji je u prilog svojoj tezi dodao da Škoro ima „zadatak rušenje demokršćanske i narodnjačke opcije, koju socijaldemokrati ne mogu samostalno napraviti“ dodao i činjenicu da je Domovinski pokret sklopio koalicijski sporazum sa Strankom umirovljenika Lazara Grujića.

„Domovinski pokret svoju platformu temelji na žrtvi Domovinskog rata, a koaliraju s čovjekom koji je prije svega šest mjeseci pozivao svoje biračko tijelo da glas na predsjedničkim izborima da Zoranu Milanoviću. Domovinski pokret ovakvim načinom funkcioniranja i koaliranjem s osobama i političkim opcijama s krajnje desnog i krajnje lijevog spektra jasno pokazuje da osobni interes stavljaju ispred hrvatske države i nacionalnih interesa,“ istaknuo je Anušić.

Podijeli objavu