Podijeli objavu

Američki predsjednik Donald Trump u petak navečer je nakratko odveden u podzemni bunker kad su se prosvjednici okupili ispred Bijele kuće, javlja CNN. Trump je tamo proveo nešto manje od sat vremena.

Upućeni izvori za CNN kažu da su i prva dama Melania Trump i njihov sin Barron također odvedeni u bunker. Protokol je, naime, takav, da se u slučaju premještanja predsjednika na sigurno mjesto, onamo premješta i njegova obitelj.

U nedjelju navečer je Bijela kuća upozorila zaposlenike koji u ponedjeljak moraju doći na posao, da sakriju svoje propusnice dok ne stignu na mjesto ulaska koje čuva tajna služba. Zbog prosvjeda mnogi zaposlenici Bijele kuće rade i na daljinu, a još uvijek je povećana i sigurnost.

Trump je pohvalio tajnu službu zbog postupanja s prosvjednicima ispred Bijele kuće, koji su izbili nakon smrti Georgea Floyda u Minneapolisu, piše Hina.

Zahvalio je tajnim službama u nizu objava na Twitteru, rekavši da se nije mogao osjećati sigurnije. Predložio je da radi pojačane sigurnosti i psi i naoružanje budu raspoređeni pred ulazom u Bijelu kuću, navodi Bljesak.info.

 

Podijeli objavu