Podijeli objavu

Razloga za zabrinutost ima, jer Dimitrov je bio u kontaktu sa velikim brojem ljudi, što potvrđuju i fotografije, a u susretima s tenisačima naročito su uživala djeca, u okviru Kids Day-a.

Vijest da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov potvrdio da je pozitivan na koronu u Zadru je dočekana s dužnom pažnjom i mjerama opreza.  Stožer Zadarske županije objavio je priopćenje u kojem pozivaju stanovnike koji sumnjaju na zarazu, odnosno koji su s tenisačem bili u bliskom kontaktu, da se jave dežurnom epidemiologu na broj telefona 098/332-765, kao i svom liječniku.

– Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije od sutra će uvesti dodatnu telefonsku liniju i dodatne dežurne timove. Ovim putem još jednom podsjećamo da su na snazi epidemiološke mjere koje između ostalog uključuju držanje socijalne distance koja je najvažnija u sprječavanju širenja koronavirusa te da moramo biti odgovorni, stoji u propćenju Stožera za Civilnu zaštitu Zadarske županije.

S tenisačima je bio i Plenković

Razloga za zabrinutost ima, jer Dimitrov je bio u kontaktu sa velikim brojem ljudi, što potvrđuju i fotografije, a u susretima s tenisačima naročito su uživala djeca, u okviru manifestacije Kids Day.

Zadarski stožer poziva sve koji su bili u kontaktu sa zaraženim tenisačem. U Zadru je bio i Plenković 1

Na Adria Touru u Zadru, podsjetimo, bio je u subotu i premijer Andrej Plenković, a u objavio Hrvatskog teniskog saveza stoji da je premijer “pozdravio teniske zvijezde u čijim mečevima uživamo na Višnjiku”.

Za sada nije poznato je li premijer bio i u direktnom kontaktu sa zaraženim tenisačem. Sigurno je da se premijer susreo s tenisačem Novakom Đokovićem, što su tog dana prenijeli brojni mediji, kao i to da je Đoković u četvrtak igrao košarku s Dimitrovim i ostalim tenisačima, a odigrana je i nogometna utakmica u kojoj je također sudjelovao.

Dakako, to nipošto ne znači da je veliki broj ljudi zaražen, ali svakako je signal za visoki oprez u danima koji predstoje.

Podijeli objavu