Podijeli objavu

Iako je najavljivano kako bi se “trebao postići koncenzus oko ključnih pitanja”, sastanci nisu imali definirane teme ni protokol, a premijer ih je želio održati prije konstituiranja Sabora

Premijer Andrej Plenković još je prošlog tjedna najavio sastanke s predstavnicima svih parlamentarnih stranaka kako bi postigao konsenzus oko ključnih pitanja za državu. No, sastanak je trebao biti neformalan, bez definiranih striktnih tema i protokola, te su trebali biti održavani sa svakom strankom zasebno.

Zato su stranke redom odbijale sastanke, a jedini koji su najavili kako će se odazvati bili su zastupnici Mosta. No, sada su i oni odustali.

‘Vladine mjere i sastanak očekujemo u Saboru’

“Iako je prvotno Most bio spreman zaboraviti na sve političke razlike, kada je vitalni interes Hrvatske u pitanju, te se odazvati sastanku u Vladi, očito je da nema želje za zajedničkim i konstruktivnim sastankom s cijelom oporbom.

Naime, smatramo da pojedinačni sastanci s opozicijom neće ispuniti pravu svrhu, pa za njima nema ni potrebe.

Svoje gospodarske mjere i smjer Most je već komunicirao javnosti i one su poznate, ali za njihovu provedbu treba hrabrosti i političke volje.

Obračun s korupcijom i reforma pravosuđa, reforma izbornog sustava, smanjenje broja političara i dužnosnika, ukidanje županija i rezanje nameta građanima i poduzetnicima uz obvezan moratorij na kredite i kamate, sve su to prijedlozi Mosta.

Vladine mjere očekujemo u Hrvatskom saboru, kao i zajednički sastanak Vlade s opozicijom, a Most nikada nije bio, niti će biti poluga za nečije političke kalkulacije”, priopćili su iz Mosta, prenosi N1.

 

Podijeli objavu