Podijeli objavu

Amer Lemeš zvani Gadafi napao je jutros u Sanskom Mostu Muhameda Zekotića, neovisnog kandidata za načelnika ove Općine, saznaje “Avaz”. 

Iz MUP-a USŽ kažu da su imali prijavu.

-U 10 i 10 sati, osoba Z. M. je prijavila da ja napala osoba A. L. porijeklom iz Ključa. Još uvijek se traga za njim. Nisu poznati motivi napada – kazao je za “Avaz” Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USŽ.

Novinari Avaza pozvali su i Muhameda Zekotića koji je ispričao što se dogodilo, te pojasnio motive ovog nemilog događaja i napada na njega.

-Prišao mi je čovjek. Pitao me kako mi je ime. Ja sam odgovorio a onda me on udario. Bili su svjedoci, sve su vidjeli što se dogodilo – kaže Zekotić za “Avaz”.

Kaže kako je kasnije saznao da je Lemeš šura Šefika Sinanovića, koji više od 15 godina ne uspijeva dobiti dozvolu za gradnju objekta u centru Sanskog Mosta, i da mu je odmah sve bilo jasno.

-Na sve načine pokušavaju spriječiti moj izlazak na izbore kao neovisnog kandidata. Napadač mi je nakon što su nas razdvojili prijetio riječima da će sljedeće biti metak u čelo, na očigled prisutnih građana. Šefik Sinanović je bliski prijatelj Nijaza Kadirića, potencijalnog kandidata sanske koalicije “Vrijeme je”. Ovo me nije pokolebalo u mojoj borbi, naprotiv, samo sam još odlučniji u svojoj borbi – kazao je Zekotić.

Podijeli objavu