Podijeli objavu

Činilo se kako je prijelaz Marija Mandžukića u Lokomotiv gotova stvar, no sve je upropastio jedan nevjerojatan detalj.

Prošlo je već nekoliko mjeseci otkako je Mario Mandžukić raskinuo ugovor s katarskim Al-Duhailom, a isti period prošao je u brojnim špekulacijama gdje će nekadašnji hrvatski reprezentativac nastaviti karijeru.

Spominjao se Bešiktaš, a najveću vrijednost dobila je glasina kako ‘Super Marija’ želi ruski Lokomotiv u kojem godinama uspješno nastupa Vedran Ćorluka. Glasina je kasnije postala istina, a Mandžukić je u proteklih nekoliko dana finalizirao pregovore s Moskovljanima uputivši se u Rusiju na potpis ugovora. Međutim, od toga neće biti ništa, ako je vjerovati informaciji plasiranoj od strane ruskog novinara Nobela Arustajmana.

Naime, dotični je otkrio kako su Rusi u ugovor s hrvatskim igračem ugradili klauzulu prema kojoj postoji valutna vrijednost novca garantiranog ugovorom. Lokomotiv bi tako za jedan euro računao iznos od 75 rubalja što je osjetno manje nego trenutna vrijednost ruske valute od 92 rubalja. Spornu klauzulu uvidio je Mandžukićev odvjetnik koji je zatim o tome informirao svog klijenta nakon čega su pregovori prekinuti.

Mandžukić je inače trebao dobiti oko tri milijuna eura ‘signing’ bonusa te 2,4 milijuna po sezoni za iduće dvije godine. Međutim, taj iznos bi bio znatno smanjen da se računao tečaj koji su Rusi željeli ugraditi u ugovor.

Podijeli objavu