Podijeli objavu

Hrvatska stranka prava smatra kako Socijaldemokratska partija na predstojećim mostarskim izborima priprema manipulacije sa Strankom demokratske akcije.

“Izjava prvog čovjeka SDP Nermina Nikšića kako oni žele „razbiti koncept dva Mostara nakon kojeg bi slijedila podjela BiH na tri dijela“ u potpunosti je neistina i propaganda. Istina je da se SDP dogovorio sa SDA da oni ne daju listu za gradsko područje Mostar Jug, a SDA za gradsko područje Mostar Zapad.”, stoji u priopćenju koje je potpisao NIkola Raguž.

Smatraju da je računica ovih stranaka jasna – da bošnjački kandidat za Gradsko vijeće Grada Mostara ima veću šansu na Jugu iz SDA nego na Zapadu: “Glavna matematika i „bitka svih bitaka za Mostar“ je kako skupiti 18 ruku za gradonačelnika Mostara iz SDA. Upravo ovim dogovorom SDP dijeli Mostar na hrvatski i bošnjački grad. Priča o Izbornom zakonu u BiH i trećem entitetu nema nikakve veze sa ovom igrom i izbornim manipulacijama koje se dogovaraju po Sarajevu i žele provesti u Mostaru”, stoji u priopćenju.

Kada je u pitanju Izborni zakon u BiH, u HSP-u smatraju kako od njega korist ima jedino SDA, jer je upravo ta stranka dobila dva člana Predsjedništva BiH a ne Bošnjaci.

Podijeli objavu