Podijeli objavu

Već se sada zna da neće biti ozlijeđenih Ante Rebića i Milana Badelja, koji, u skladu s odlukom lokalnih vlasti Genove, mora biti u samoizolaciji

ZAGREB Kroz idućih deset dana Hrvatska će odigrati tri vrlo jake utakmice sa suparnicima iz gornjeg doma reprezentativnog nogometa na Starom kontinentu. Već ove srijede na rasporedu je prijateljsko odmjeravanje snaga sa Švicarskom u St. Gallenu, a zatim su na rasporedu treće i četvrto kolo Lige nacija u Zagrebu.

Preciznije, iduća je nedjelja rezervirana za dvoboj sa Švedskom, a ona srijeda što stiže za devet dana donosi još jednu reprizu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji. Novost, pak, predstavlja otvaranje stadiona. Naime, UEFA je dopustila povratak gledatelja, uz strogo držanje sigurnosnih uvjeta koje diktira pandemija koronavirusa, što znači da na svakoj utakmici može biti popunjeno tek trideset posto ukupnog kapaciteta svake tribine.

Budući da je stadion Maksimir nastradao u potresu koji je pogodio Zagreb 22. ožujka, ta će brojka biti nešto manja jer su tribine Istok i Jug zatvorene za publiku. Hrvatski nogometni savez u prodaju je, isključivo putem interneta, pustio ulaznice za tribine Zapad i Sjever, a cijene se kreću u rasponu od 60 do 250 kuna. No, prije ponovnog igranja pred domaćim navijačima, hrvatski reprezentativci će za dva dana odraditi pripremni ogled sa Švicarskom.

Zbog skučenog vremenskog okvira današnje će okupljanje biti odrađeno u Zračnoj luci Franjo Tuđman tijekom prijepodneva, a u 12.50 kreće čarter prema St. Gallenu. Već se sada zna da neće biti ozlijeđenih Ante Rebića i Milana Badelja, koji, u skladu s odlukom lokalnih vlasti Genove, mora biti u samoizolaciji.

Naime, taj je grad postao žarište koronavirusa, a čak 12 igrača Genoe i četiri člana stručnog stožera bilo je pozitivno na testovima. Među njima je i Marko Pjaca. Badeljov je test bio negativan, ali svejedno mora boraviti u samoizolaciji, zbog čega će propustiti ove dvije utakmice reprezentacije.

– Ako netko od pozvanih otpadne zbog ozljede ili bolesti, fokusirali smo se u pretpozivima na igrače iz Prve HNL, gdje se igra dobar nogomet, i to svakako poštujemo. Ti su igrači nositelji igre svojih momčadi u domaćem prvenstvu i zaslužuju biti u krugu reprezentativnih kandidata – poručio je Dalić, koji je umjesto ozlijeđenog Rebića već pozvao Mislava Oršića.

Na popisu igrača s pretpozivom još se nalaze Lovre Kalinić, Mile Škorić, Mijo Caktaš i Kristijan Lovrić, no niti jedan od njih još uvijek nije aktiviran. To, pak, znači da Dalić u ovom trenutku na raspolaganju ima 25 igrača za tri utakmice. Pri tome ne treba zanemariti mogućnost da izbornik pod zastavu naknadno prebaci nekog od igrača iz kadra U-21 reprezentacije, koja u četvrtak igra sa San Marinom u Zagrebu, a zatim drugi utorak s Grčkom u Patrasu.

 

Podijeli objavu