Podijeli objavu

Poduzetnik Goran Puklin istražiteljima je navodno predočio potvrde iz kojih proizlazi da je u pitanju njegov obiteljski novac, dobiven nasljeđem, a ne Kovačevićev novac koji je ovaj skrivao kod njega

Poduzetnik Goran Puklin, osumnjičen da je skrivao milijune Dragana Kovačevića, istražiteljima je izjavio kako gotovina koja je kod njega pronađena nije ilegalna zarada bivšeg šefa JANAF-a, piše Telegram.

“To je moje nasljedstvo i moja vlastita primanja”, tvrdi Puklin, inače suprug zamjenice u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu Mirele Alerić Puklin.

Nije Kovačevićev, nego naslijeđen obiteljski novac?

Puklin je istražiteljima predočio potvrde iz kojih proizlazi da je u pitanju njegov obiteljski novac, ali ipak je obuhvaćen istragom za pranje novca u “aferi JANAF”. Njega se tereti da je u svome stanu sakrio 2.593.800 kuna, 247.200 eura i 20.000 švicarskih franaka – ukupno 4,5 milijuna kuna – koji pripadaju Draganu Kovačeviću. Taj je novac, kako tvrde u USKOK-u, iznijet 16. rujna iz Kovačevićevog “kluba” u Slovenskoj 9 i predan Puklinu.

Telegram piše, pozivajući se na pouzdane informacije, da se radilo o novčanicama pakiranima u više različitih koverti, a na nekima je pisalo odakle novac potječe i kome je bio namijenjen. Stoga će se, u sklopu istrage, provesti i grafološko vještačenje Puklinova rukopisa, ali i vještačenje starosti tinte te samih koverti u kojima je bio novac. Zatraženo je i daktiloskopsko vještačenje novčanica kako bi se provjerilo ima li na njima otisaka Kovačevićevih prstiju.

 

U torbi nosio mačka veterinaru, a ne novac?

Istražitelji su posumnjali da je Puklin Kovačevićev pomagač na temelju snimljenog razgovora njih dvojice 16. rujna, dan uoči uhićenja Kovačevića. Tadašnji šef JANAF-a pokušao se tada žurno riješiti svojih mobitela koje je bacio u rijeku Savu (a policijski ronioci ih pronašli) te značajne količine novca u gotovini. Oko devet milijuna kuna pronađeno je u Kovačevićevom automobilu koji je odvezao k prijatelju u Samobor, a sumnja se da su njegovih i četiri i pol milijuna kuna pronađeni kod Puklina.

Istražitelji su 16. rujna snimili Puklina kako ulazi u stan noseći torbu u kojoj je, zaključili su, bio novac. Međutim, Telegram doznaje da je u torbi zapravo bio mačak, kućni ljubimac Puklinovih, kojeg je ovaj nosio k veterinaru.

Podijeli objavu