Podijeli objavu

Predsjednik Donald Trump izjavio je da se osjeća “jako dobro” i da će kasnije u ponedjeljak izaći iz vojne bolnice u kojoj se liječio od covida-19, unatoč valu zaraze koji pogađa Bijelu kuću četiri tjedna prije predsjedničkih izbora.

Trump, koji je u petak objavio da je zaražen i kasnije toga dana prebačen u vojnu bolnicu Walter Reed kod Washingtona, najavio je da će bolnicu napustiti u 6:30 sati po lokalnom vremenu (pola sata iza ponoći po hrvatskom vremenu).

“U 6:30 sati izlazim iz sjajne bolnice Walter Reed. Osjećam se jako dobro! Ne bojte se covida-19. Ne dopustite da vam upravlja životom. Pod Trumpovom administracijom razvili smo odlične lijekove i stekli odlična znanja. Osjećam se bolje nego prije 20 godina”, napisao je Trump na Twitteru.

Malo iza 21 sat po našem vremenu medijima su se obratili liječnici Donalda Trumpa predvođeni dr. Seanom Conleyjem te objavili nove informacije o njegovom stanju.

“Predsjednikovo stanje se popravilo i ispunio je sve kriterije za otpust iz bolnica, a dobio je i novu dozu lijeka. Prošla su 72 sata od kada je posljednji put imao povišenu temperaturu. Liječnički tim i ja smo se složili da je njegov klinički status dobar i da može kući”, rekao je liječnik Sean Conley.

Trumpovo zdravstveno stanje

Trump (74) imao je visoku temperaturu i dobivao je kisik kada mu je u petak pala razina kisika u krvi, rekao je njegov liječnik Sean P. Conley.

Liječnici su mu davali steroid deksametazon koji se uobičajeno koristi samo u teškim slučajevima.

Conley bi najnoviji izvještaj o Trumpovom stanju trebao dati u 19 sati po lokalnom vremenu (21 po hrvatskom), objavila je Bijela kuća.

Trump prošli tjedan nije želio ići u bolnicu i jedva je čekao da izađe, rekao je u ponedjeljak dobro upućeni izvor.

Glasnogovornica Bijele kuće pozitivna na koronavirus

U međuvremenu je glasnogovornica Bijele kuće Kayleigh McEnany objavila da je testirana i da je pozitivna na covid-19, tri dana nakon hospitalizacije svoga šefa.

Virus je nakon predsjednika, njegove supruge Melanie, njegove bliske savjetnice Hope Hicks i nekoliko drugih članova njegove ekipe, zahvatio i Kayleigh McEnany koja je na prestižnoj poziciji tajnice za tisak Bijele kuće.

To je objavljeno tri dana nakon proturječnih izjava o zdravstvenom stanju predsjednika, što je dodatno pojačalo dojam da Bijela kuća nije poduzela sve mjere protiv epidemije.

Kayleigh McEnany je više puta posljednjih dana bez maske brifirala novinare u Bijeloj kući.

Hina

Podijeli objavu