Podijeli objavu

Američki predsjednik Donald Trump pojavio se prvi put u javnosti od povratka u Bijelu kuću, nakon što je tri dana proveo u bolnici, kada je utvrđeno da je zaražen koronavirusom.

Trump je govorio sa balkona Bijele kuće na događaju nazvanom “mirni protest za red i zakon”, kome je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi koji su stajali na travnjaku. Njegov nastup vidi se kao prvi korak ka nastavku pune kampanje naredne sedmice.

Bijela kuća nije objavila rezultate najnovijeg Trumpovog testa na covid-19 i nije željela da kaže kada je posljednji put bio negativan.

Portparolka Bijele kuće rekla je jučer da će Tramp biti testiran na covid-19 i da neće izlaziti u javnost ako se utvrdi da i dalje može širiti virus.

Trump, čija se kampanja posljednjih mjeseci zasnivala na redu i zakonu u vrijeme antirasnih protesta, rekao je da će policajci koji prekorače ovlaštenja biti kažnjeni, ali da se nikada ne smije dozvoliti da rulja vlada.

U međuvremenu, predsjednički kandidat demokrata Joseph Biden ponovo je danas bio negativan na koronavirus, saopćeno je iz njegovog štaba, prije nego što je otišao za Pensilvaniju u okviru predizborne kampanje.

Reuters

Podijeli objavu