Podijeli objavu

Utorak će biti najpovoljniji dan u nizu, a zatim već u srijedu slijedi nova južina i mjestimična kiša

Za područje Kvarnera danas je na snazi narančasto upozorenje meteoalarma – najavljeni su olujni, a mjestimice i orkanski udari bure, koja bi mogla dosezati udare od 130 kilometara na sat.

Nedjelju je obilježila obilna kiša diljem Kvarnera i Istre. Rekorder je bio Rovinj, gdje je, piše Istramet, palo nevjerojatnih 137 milimetara oborine, koja je izazvala brojne probleme u gradu i okolici. Na Kvarneru je najviše oborina palo na Cresu i Krku, gdje je palo čak 128 milimetara kiše.

U Gorskom kotaru pao je i prvi ovosezonski snijeg.

Zabijelilo se i na Platku.

Istramet najavljuje kako u novi tjedan ulazimo s postupnom stabilizacijom vremena, ali i danas će biti mjestimičnih oborina, a dojmu hladnijeg vremena doprinosit će bura. Utorak će biti najpovoljniji dan u nizu, a zatim već u srijedu slijedi nova južina i mjestimična kiša.

Na krajnjem će jugu Jadrana još u utorak biti kiše, dok će drugdje na Jadranu prevladavati sunčano. Bura i sjeverni te sjeverozapadni vjetar brzo će poslijepodne slabjeti i okretati na jugo, koje će u srijedu donijeti oblake i kišu koja ponovno na prijelazu sa srijede na četvrtak može biti izraženija i obilnija. Na kopnu će utorak biti u znaku smirivanja, a kratak predah od kiše u većini predjela bit će i u srijedu. Utorak će vrlo vjetrovit biti u istočnoj Hrvatskoj, a srijeda u gorju, kada će zapuhati jugozapadnjak s kojim će i temperatura malo porasti. Četvrtak ponovno posvuda vrlo promjenjiv.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Podijeli objavu