Podijeli objavu

Napadač koji je jutros na Markovom trgu otvorio vatru na policajca i zgradu Vlade, a zatim počinio samoubojstvo na Jabukovcu, neslužbeno doznajemo, zvao se Danijel Bezuk. Imao je 22 godine.

“Dosta je bilo prevara i bezonzirnog gazenja ljuckih vrijednosti bez odgovornosti” – napisao je jutros na Facebooku neposredno nakon pucnjave Kalašnjikovim.

Bezuk je živio na području Kutine, a otac mu je bio dragovoljac Domovinskog rata, neslužbeno doznajemo. Među fotografijama na njegovom Facebook profilu može se naći i jedna s drvenim modelom puške. Na njoj mladić pozira prekrivenog lica, odjeven u bijeli skafander. Također, na ovoj društvenoj mreži Bezuk je s YouTubea dijelio i snimke pucnjave strojnicom. Kako neslužbeno doznajemo, mladić se nikad nije liječio zbog nekih psihičkih problema niti je zbog tražio liječničku pomoć. Članovi njegove obitelji nisu htjeli razgovarati s nama i poklopili su slušalicu.

Mogući počinitelj pokušaja teškog ubojstva 31-godišnjeg policijskog službenika jutros na Trgu svetog Marka i ujedno osoba koja je na području Jabukovca počinila suicid je, prema do sada utvrđenim informacijama, 22-godišnji hrvatski državljanin.
Osoba nije od ranije poznata policijskim službenicima, glasi službena izjava iz MUP-a.

Ranjeni policajac nije vitalno ugrožen i stanje mu je stabilno. Nema ozljeda srca, pluća i trbušnih organa. Prostrjelne rane napravile su mu prijelome kostiju, javili su iz KBC-a Sestre milosrdnice, dodajući da ima četiri rane, po dvije u lijevoj ruci i dvije sa svake strane tijela.

Jutros, u 8.06, začuli su se rafali na Markovom trgu. Bezuk je otvorio paljbu na zgradu vlade i policajca, a zatim nestao s mjesta zločina. Vozač sanitetskog vozila Opće bolnice Zabok, Dubravko Dugorepec, koji se na Markovom trgu zatekao slučajno, prevezao je ranjenog policajca u Vinogradsku bolnicu. Opisao je što se događalo, rekavši da je ranjeni policajac bio pri svijesti, govorio da ga boli i da je izgubio puno krvi. 24sata su u posjedu snimke koja je nastala neposredno nakon propucavanja, a na kojoj se vidi ranjeni policajac. Također, neslužbeno doznajemo kako na zgradi Vlade navodno još ima tragova od metaka, i to u blizini prostorija užeg kabineta.

U međuvremenu, u 8.34 stigla je nova dojava, o pucanju na Jabukovcu. Tu se Bezuk ubio, okončavši policijsku potragu. Još uvijek nisu razjašnjeni motivi napada.

“Prestrašno je ovo”
Ravnateljica Osnovne škole koju je počinitelj na društvenoj mreži naveo da je pohađao u potpunom je šoku.

– Skroz sam u poslu i nisam za to do sada niti čula. Pa to je prestrašno – rekla je. No ime mladića koji je osnovnu školu završio prije šetst godina nije joj poznato na prvu.

– Ovdje nam dolazi 1000 djece i uglavnom zapamtite one koji su se po nečemu isticali. Ako je dosista pohađao našu školu onda nije sigurno bio problematičan jer bih znala ime. Imate puno djece koja budu tiha i povučena i tako prođu osnovnu školu nekako nezapažena no ni to nije dobro. Uglavnom zatekli ste me i baš sam šokirana – rekla nam je ravnateljica.

Podijeli objavu