Podijeli objavu

Na Markovu trgu upucan je policajac te je u bolnicu prebačen vozilom hitne pomoći. Nakon kratke potrage počinitelj je pronađen na Jabukovcu. Policija je izvijestila da je počinio samoubojstvo.

TIJEK DOGAĐAJA

9:45 Zaposlenica obližnje trgovine, koja je među prvima priskočila u pomoć ranjenom policajcu, opisala je novinarima što je vidjela.

“Hitna nije ni došla, došao je sanitet. Mi smo vidjeli vozilo saniteta i zvali smo ga da dođe u pomoć. Vozač nije kratio put, nije znao kojim putem ići, čak je nas pitao u koju bolnicu da ga vodi”, rekla je svjedokinja.

9:38 Helikopter nadlijeće centar grada.

9:27 Saborska zastupnica Sandra Benčić za N1 je komentirala incident na Markovu trgu. “Zaista se mora postaviti pitanje kako je moguće da bilo tko u bilo kojem dijelu grada, ne samo tamo gdje su Sabor i Vlada, može netko s oružjem koje proizvodi rafalnu paljbu hodati usred dana, usred jutra kad je prometno?”, upitala je Benčić.

Više pročitajte OVDJE.

9:20 MUP javlja da policajac ide na operativni zahvat i da mu je stanje stabilno.

9:05 Ravnatelj Vinkogradske bolnice Mario Zovak za N1 je rekao da je ranjeni policajac stabilno,vitalni znakovi su u redu, sada ide na CT prije daljnjih postupaka. Ima rane na u lijevoj ruci i po jednu sa svake strane trupa.

9:00 “Policijski službenici su na adresi Jabukovac pronašli osobu koja odgovara opisu počinitelja. Osoba je počinila samoubojstvo. Utvrđuju se sve okolnosti događaja”, objavio je MUP.

8:55 Dodatne policijske snage stižu na Markov trg.

pucnjava markov trgIzvor: Josip Regovic/PIXSELL

8:50 Napadač je nakon pucnjave u kojoj je ranio policajca na Markovu trgu, pobjegao niz ulicu, javlja naša reporterka.

8:45 ‘Jutros, 12. listopada u 8.06 zaprimljena je dojava o pucnjavi na Trgu svetog Marka u Zagrebu. Prema prvim utvrđenim informacijama jedan policijski službenik je ozlijeđen i njemu se pruža liječnička pomoć. Počinitelj je pobjegao s mjesta događaja, a za njim tragaju sve raspoložive policije snage’, priopćili su iz MUP-a.

Pred vladom na Markovom trgu upucan policajac, napadač se ubio! 1Izvor: N1

8:42 Policajac je upucan pred zgradom Vlade, a radilo se o rafalnoj paljbi, doznaje naša reporterka.

Pred vladom na Markovom trgu upucan policajac, napadač se ubio! 2Izvor: N1

8:38 Ministar Tomo Medved rekao je: “Ne mogu vam reći više od onoga što je poznato, sve ćemo utvrditi”. Nije mogao reći kako je policajac. “Čekamo da se uhiti počinitelj, policija ga lovi. Hrvatska je sigurna zemlja”, rekao je.

8:33 Prilaze Vladi i Markovu trgu čuvaju policajci u pancirkama, javlja naša reporterka.

8:30 Pokušali smo provjeriti detalje pucnjave sa zagrebačkom policijom, ali rekli su nam da ih kontaktiramo kasnije.

8:25 Ne zna se je li osoba koja je pucala uhićena. Prilaze Vladi čuvaju policajci u pancirkama, javlja naša reporterka.

8:20 Jedan svjedok rekao nam je da je čuo pucnjeve i izašao vidjeti što se događa, kad je ugledao policajca kako leži. “Ovoga nije ni u ratu bilo”, rekao je.

8:18 Ranjenog policajca oko 8.20 sati Hitna pomoć odvela je u bolnicu. Komunicirao je s liječnicima iz Hitne pomoći, javlja naša reporterka.

Pred vladom na Markovom trgu upucan policajac, napadač se ubio! 3Izvor: N1

Pred vladom na Markovom trgu upucan policajac, napadač se ubio! 4Izvor: N1
Podijeli objavu