Podijeli objavu

Požar koji je u noći s ponedjeljka na utorak buknuo u gospodarskoj zgradi uz crkvu u Svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici stavljen je pod kontrolu, a izgorjela zgrada u kojoj je bila dvorana te predavaonica za mlade.

Prema riječima zapovjednika Zagorske javne vatrogasne postrojbe Dražena Sinkovića, vatrogasni operativni centar dojavu o požaru zaprimio je oko 2.55 sati, a nekoliko minuta kasnije vatrogasci su stigli na mjesto požara.

„Kad su vatrogasci stigli, požar se već razbuktao. Krenulo se u akciju gašenja i oko 5 sati požar je stavljen pod kontrolu”, kazao je Sinković za Hinu.

Dodao je da je vatrom bila zahvaćena konstrukcija krovišta, kao i drveni stropovi i podovi te da je jedino što su vatrogasci mogli učiniti bilo spriječiti širenje požara na susjedne objekte. Sinković je rekao da je izgorjela zgrada u kojoj je bila dvorana te predavaonica za mlade, a prema njegovim procjenama materijalna šteta je velika.

Požar je gasilo 30-ak vatrogasaca s desetak vatrogasnih vozila, a vatrogasci su još uvijek na terenu i rade na raščišćavanju požarišta.

Hina

Podijeli objavu