Podijeli objavu

Almir Ćehajić Batko, voditelj i humanista koji je jučer uhićen u akciji kodnog naziva “Network”, predat je jutros u dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Sarajevu.

Batko je uhićen zbog pranja novca i zlouporabe položaja vezano za projekt „Otvorena mreža“, a uhitili su ga jučer pripadnici SIPA-e. Sumnjiči se da je novac zloupotrebljen od liječenja.

Ćehajić i njegov bliski suradnik Davor Gaj, sumnjiče se da su oprali više od pola milijuna maraka namijenih za liječenje pacijenata. Gaj se nalazi u Turskoj i čeka se njegov dolazak u BiH, gdje će biti uhićen i proveden u SIPA-u na krim obradu.

Gaj je odgovorna osoba u tvrtci “City – Otvorena mreža” u sklopu koje je djelovala emisija “Udri muški” koju je vodio Ćehajić. On je i koordinator u programu transplantacije.

Kako saznaje Avaz, iz izvora bliskih istrazi da je Ćehajića prijavilo sedam pacijenata. Svi oni od “Otvorene mreže” sada traže povrat novca. Riječ je o stotinama tisuća maraka koje su bile namijenjene za kadaverične transplantacije, ali je novac proslijeđen za druge bolesnike. Pitanje je tko je bio na listama čekanja i tko je odlučio da prebaci novac.

Sada se utvrđuje zašto je novac namijenjen i uplaćivan za jedne pacijente, proslijeđivan drugima. U prijavi se tvrdi da pojedine osobe, kojima su uplaćivani novci ili su ga sami prikupljali, na kraju nisu vidjeli ni feninga.

No, Batko je to sve sinoć u SIPA -i demantirao.

Podijeli objavu